Materialer til Miljøvenlige Bæreposer

I tillæg til de almindelige plastmaterialer LDPE, MDPE og HDPE tilbyder vi også at lave bæreposer i en række alternative miljøvenlige materialer.

Det kan være fordelagtigt at benytte et af disse alternativer hvis man ønsker at anvende plastikbæreposer, men samtidig ønsker en miljøvenlig profil.  
                  

1. RE-LDPE er navnet på vores poser fremstillet af genbrugt LDPE plastmateriale. 


Vores RE-LDPE poser er fremstillet af en blanding af nyt og genbrugt plastmateriale. For at opnå den optimale blanding anvender vi mellem 40% og 80% genbrugt materiale, poser med en højere andel af genbrugt materiale er ikke velegnede til tryk og anvendes derfor oftest kun til eksempelvis skraldeposer.

Poserne ligner og føles ligesom almindelige plastposer i nyt LDPE-materiale. Man går således ikke på kompromis med kvaliteten, selvom der anvendes genbrugt materiale.
RE-LDPE
Når man anvender vores RE-LDPE-poser, sparer man miljøets værdifulde ressourcer, og det er således en optimal måde både at tænke på miljøet og samtidig anvende de prisvenlige plastikposer.

Prismæssigt ligger vores RE-LDPE-poser en smule under de almindelige bæreposer. Hvilket naturligvis er endnu et incitament til at benytte denne mulighed.

Se de mange forskellige slags plastikposer med tryk vi kan lave i genbrugt plast. 


2. EPI Oxo-Bio er betegnelsen for vores biologisk nedbrydelige plastbæreposer.


I selve processen hvor plastfilmen ekstruderes tilsættes et additiv, der gør at poserne langsomt opløser sig selv, hvis de mod forventning skulle blive efterladt i naturen.
EPI

I praksis foregår det ved at additivet nedbryder plastmaterialet, når det udsættes for ilt og sollys. Materialet nedbrydes i små bidder, der efterfølgende angribes af svamp og bakterier, hvorved materialet opløses, og blot efterlader Co2 og vand. Selve nedbrydningen tager 2-3 år afhængig af de klimatiske forhold.

Det er ikke muligt at se eller mærke forskel på en Oxo-Bio-pose og en pose fremstillet af almindeligt LDPE materiale. Derfor tilbyder vi naturligvis, at mærke poserne, således at jeres kunder kan se, at I benytter en miljøvenlig pose.

Prisniveauet for OXO-Bio-poserne er en lille smule højere end vores almindelige plastbæreposer uden additivet. 


Se eksempler på plastikposer med logo vi kan lave i EPI Oxo-bio.  

3. Eco-Bags er komposterbare poser fremstillet af majsstivelse.


Poserne fremstilles i overensstemmelse med EN 13432 standarden for komposterbarhed. Dette betyder, at poserne ved industriel kompostering er klar til at blive anvendt som kompost af eksempelvis landbruget efter ca. 6 måneder.

Eco Majs-poserPoserne vil ikke opløse sig selv, hvis de bliver efterladt i naturen eller ved almindelig husholdningskompostering.

Eftersom disse poser er fremstillet af majsstivelse, føles materialet også markant anderledes end vores øvrige bæreposer, der er fremstillet af plast.

Omkostningsniveauet for majsposerne er højere, end man kender det fra lignende plastbæreposer.  

Se eksempler på bæreposer med logo vi kan lave som Eco-Bags. 

Ring til os for konkret vejledning og tilbud. 70 25 85 35

 

Vi benytter cookies på denne webside. Læs detaljer